Белгийската полиция задържа 25 души като част от разследване срещу международна

...
Белгийската полиция задържа 25 души като част от разследване срещу международна
Коментари Харесай

Разбиха канал за секс робини от Китай

Белгийската полиция задържа 25 души като част от следствие против интернационална незаконна група, обвинена, че изпраща китайски дами в Европа и ги принуждава да проституират, оповестява " Асошиейтед прес ".

По данни на прокуратурата се правят обиски на 26 места в страната. Открити са 20 хипотетични жертви, а един обвинен е бил арестуван в Испания. Акции се организират и в испанските градове Аликанте и Барселона.

Всички хипотетични жертви са от китайски генезис, трима от обвинените са белгийци, а останалите са от Китай.

Прокуратурата показва, че има от ден на ден китайски секс служащи в Белгия, изключително в Брюксел.

Предполага се, че незаконната организация е набирала дами в Китай и ги е прехвърляла в Европа, където те са били " полово експлоатирани "  и принудени да предават по-голямата част от приходите си.

Предполагаемата група за проституция е използвала онлайн платформи за отдаване чартърен на стаи, хотели или ваканционни домове и е можело да се уговарят срещи посредством уеб страници, профилирани в секс реклами. Жертвите постоянно са били местени от едно място на друго из целия континент.

Значителна част от жертвите са нямали статут на законно пребиваващи в страната, което усилва зависимостта им от незаконната организация. Групировката е придобивала огромни парични суми, които са били прехвърляни в чужбина по легален път или незаконно.

Някои от откритите през днешния ден пострадали дами са настанени в профилиран приемен център.

Белгийската полиция е обискирала няколко здания по време на акциите в Антверпен, Шарлероа, Лувен, Ньофшато и Брюксел.

В следствието са взели участие организацията на Европейския съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване " Евроджъст " и Европейската полицейска работа " Европол ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР